tiistai 6. tammikuuta 2015

Kontaktipossun agilityvuosi

Vuosi 2014 toi harrastusten parissa enemmän kuin uskalsin vuosi sitten toivoakkaan.
Jälleen uusi vuosi - uudet kujeet.

Tässä kuitenkin vielä pieni yhteenveto vuoden saavutuksista Tinkan kanssa:

11.1.2014 1.LUVA (1lk) sij.2
11.1.2014 2.LUVA (1lk) sij.1
26.1.2014 SERT (siirto 2lk) sij.2
23.2.2014 1.LUVA (2lk) sij.1
23.2.2014 2.LUVA (2lk) sij.1
23.2.2014 SERT (siirto 3lk) sij.2
22.3.2014 SBCAK ry Agin rotumestaruus (medi) sij. 2
31.8.2014 Agility SERT
27.9.2014 HSKP Agilityn joukkuepiirinmestaruus sij.1 (I-Hah)
6.12.2014 Hyppy SERT

Nollaprosentti ei kisatilastoissa viime vuonna päätä huimannut, mutta onnistumisia mahtui mukaan myös hyl radoille. Jokaisesta virheestä otettiin vuoden aikana opiksi, mutta vielä on paljon matkaa kuljettavana jotta saataisiin kisatilanteisiin/osaamiseen varmuutta ja luottamusta.

Tämän vuoden treenit aloitettiin parin viikon tauon jälkeen viime lauantaina omatoimitreeneillä. Käytiin rallattelemassa molempien koirien kanssa muutamia esteitä ja Tinkalle muistuttelin mieleen kontakteja, ihan tämän päivän kisoja ajatellen. Tänään siis aloitettiin Tinkan kisavuosi 2015. Ensimmäinen startti oli jo klo 8:15 joten luvassa oli aikainen herätys.

Ensimmäisellä radalla oltiin molemmat unessa, joka ei ollut yhtään hyvä juttu kun katsoi Markku Kaukisen suunnittelemia ratakoukeroita. Ensin tutustuin rataan väärin (kuvittelin että keppejä ennen on vielä yksi ylimääräinen hyppy), huomasin kuitenkin mokani ennen rataantutustumisen loppua joten ehdin suunnitella uudet ohjauskuviot. Tästäkin huolimatta sössin kepeille viennin ja otettiin keppivirhe. Ilmeisesti heiluin keppien sisäänmenon edessä jolloin Tinka ei nähnyt oikeaa väliä? Noh, hyllytettiin rata pari estettä myöhemmin kun neiti ampui taas putkeen. Yritin jatkaa rataa mutta Tinka loikkasi A:n sen verran ylhäältä että palautin sen kontaktille ja käveltiin pois radalta. Tässä vielä videotodiste Tinkan possuilusta:


Toinen rata oli mielestäni vaikea. Kontakti esteitä oli neljä (A olisi suoritettu kahteen kertaan) ja mukaan oli mahdutettu myös putki-puomi erottelu. Ei päästy kokeilemaan tätäkään rataa kakkos estettä pidemmälle. Otin A:n huolella ja kuvittelin että kyllä se nyt siihen pysähtyy kun ei ole vielä edes saanut kunnon vauhtia A:n ollessa este nro. 2, mutta kuinkas kävikään. Kyllä siinä pieni jarrutuksen yritys oli mutta neitistä näkyi vain musta viiva kun se vilahti minun ohi seuraavaa estettä kohti. Kyllä se kontaktille koski, mutta tuo loikkiminen on vain pahentunut joka lähdössä, joten päätin ottaa tiukan kannan. Otettiin kontakti uusiksi ja häivyttiin pois radalta.

Hyppyrata vaikutti radan reunalta katsoessa vaikealle, mutta olikin lopulta ihan kiva ja vauhdikas. Otettiin jälleen tyhmä keppivirhe kun edellisen hypyn valssi valahti ohjausvirheen vuoksi pitkäksi. Saatiin kuitenkin onnistuneitakin pätkiä, mutta lopulta hyllytettiin rata kun myöhästyin yhden takaakierron ohjauksesta. Harmi ettei tätä rataa tullut videolle, koska tällä radalla päästiin kuitenkin tekemisen meininkiin ja ihan maaliin saakka. :)

Viikonloppuna on taas uudet kisat ja otankin tavoitteeksi huolelliset kontaktit!

Tässä muutama kuva viime lauantain treeneistä sekä tämän iltapäivän ulkoilureissusta










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti