sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Hyppy SERT maamme laulun siivittämänä!

Jälleen kerran blogi on jäänyt vähän unohduksiin. Nyt on kuitenkin hyvä syy ryhdistäytyä ja postailla kuulumisia.

Ollaan kyllä kisattu ja treenattu viimeisimmänkin päivityksen jälkeen, mutta suurempia tuloksia ei olla saatu haalittua kasaan. Ennen eilistä.

Tiistaina oli jälleen vuorossa Oreniuksen treenit Akatemialla. Koko treeni Tinkan kanssa meni täysin penkin alle ja kotiin ajaessa mietiskelin että ollaanko oikeasti taas menty näin paljon takapakkia ettei mikään tunnu onnistuvan. Tuo ME EI OSATA MITÄÄN -tunne on masentavaa treenien jälkeen. Sillä fiiliksellä on huristeltu nyt Akatemialta kotiin useana tiistaina. Usein tuo treenirata alkaa meille hankalalla kuviolla jonka vuoksi sitten koko treeni tuntuu vaikealle kun alkua on hiottu (sekä minun että koiran) turhautumiseen saakka.

Torstaina olin kouluttamassa I-Hahin treenirymiä ja koulutusten jälkeen jäätiin taas vapaatreenaamaan, se tuli tarpeeseen! Tein muutaman vauhdikkaan ja onnistuneen treenipätkän Tinkan kanssa ja siitä jäikin hyvä fiilis tulevia kisoja ajatellen.

Eilen juoksin koirien kanssa neljän startin verran JAU:n itsenäisyyspäivän kisoissa Ojangossa. Olin ilmoittanut Nadin yhdelle hyppyradalle ja Tinkalle oli kolme starttia. Tuomarina  Nadin radalla ja kahdella ensimmäisellä Tinkan radalla toimi Saviojan Anne ja radat olikin yhtä mukavia kuin odottelinkin. Viimeinen Tinkan rata oli Sari Mikkilän käsialaa.

Nadilla oli kivasti intoa, mutta jostain syystä nenä meni taas maahan esteiden välissä. Turhauttavaa! Vauhtia kun muutoin olisi ollut ihan kivasti mutta välillä pitää vaan etsiä hyviä hajuja? Ennen rataa Nadi onnistui myös mussuttamaan keinonurmelta löytyvää kumirouhetta ja lähdössä jouduinkin odottelemaan hetken että koira saa louskuteltua suunsa tyhjäksi, huoh!
Tuloksena kolme kieltoa, joten hylätty rata. Ensimmäisestä kiellosta otan osittain syyt omille niskoilleni, en vaan ohjannut hyppyä tarpeeksi huolella, tai ohjaus oli vähän myöhässä. Tosin olisi Nadin pitänyt se ohjaus osata lukea. Kepeille menessä neiti päätti katsella mieluummin radan reunalla seisseitä ihmisiä ja unohti suorittaa rataa, siitä kaksi kieltoa lisää.

Tässä vielä video todisteita meidän menosta:


Eiliset kisaratojen järjestykset sopi meille paremmin kuin hyvin. Oli kerrassaan loistavaa että sain ensin käydä "treeanaamassa" rataa Nadin kanssa ja sen jälkeen suorittaa radan Tinkan kanssa. Tämä tuotti myös tulosta! :)
Muutama kohta askarrutti mieltä ennen uutta rataantutustumista. Mietin pitkään miten ohjaan pussin jälkeisen kohdan ja miten saan koiran kääntymään kepeille. Päätin rataantutustumisessa että ehdin juosta valssaamaan pussin jälkeiselle hypylle - persjättö tuntui siihen jotenkin epävarmalle. Keppien kohdalla päätin että otan koiran vain huolella haltuun ja radan ainoaksi tavoitteeksi otinkin sen, että koira EI mene putkelle joka oli vetämässä keppien takana.
Kuinkas kävikään, rata nollana lävitse! Pussin jälkeiselle hypylle en tehnyt suunniteltua valssia ja jollain ihmeen keinolla onnistuin saamaan koiran oikeaan putken päähän. Keppejä ennen koira meinasikin valahtaa väärälle hypylle, jota en osannut edes aavistaa. Tinka oli kuitenkin kuulolla ja sain koiran kääntymään kepeille. Laskeskelin että tuossa kalastelussa meni varmaan jopa pari sekuntia turhaa aikaa, mutta tavoitteet täyttyi! Viimeisellä hypyllä meinattin vielä mokata ihan huolella, koira meinasi huonon ohjauksen vuoksi tulla hypyn ohi, mutta sain sen vielä nakattua oikealle linjalle.
Jäin seuraamaan muita suorituksia ja hieman meinasi jo alkaa jännittämään kun koira toisensa jälkeen Tinka pysyi sijalla 1. Kaksi viimeistä koirakkoa kuitenkin alitti Tinkan ajan hienoilla suorituksilla, joten lopullinen sijoitus oli 3. / 32. Hieno suoritus sekin! Ennen palkintojen jakoa huomasin kuitenkin että Hyppy SERTihän sieltä meille napsahti, ei pöllömpi kisapäivän aloitus.
Itsenäisyyspäivän kunniaksi palkinnot jaettiin maammelaulun siivittämänä! Harvoin pääsee palkinnoille kisoissa jossa pärähtää maammelaulu palkintopallilla napottaessa. Myös Tinkaa laulatti. :)

Tässä videomateriaalia Tinkan radasta:

Kaksi seuraavaa rataa hyllytettiin. Mutta se ei haitannut, kun eka radasta jäi niin hyvät tunnelmat.
Toisen radan mokasin itse ja viimeisellä Tinka ei lukenut minun pakkovalssi yritystä lähdössä, joten hyllytettiin heti alkuun. Suoritettiin vika rata kuitenkin hienosti ja hyvällä draivilla loppuun. Uusia kisoja odotellessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti