lauantai 7. kesäkuuta 2014

Kisatunnelmia

Tänään käytiin yrittämässä yhteensä viisi rataa oman seuran agilitykisoissa Kivikossa. Tai no, eipä tainnut ihan viittä kokonaista rataa tulla kun Tinkan kanssa ei taaskaan päästy kaikkia ratoja loppuun saakka.. Heräsin huonosti nukutun yön jälkeen väärällä jalalla ja kiukku valtasi mielen koko kisapäivän ajan, ei yhtään hyvä yhdistelmä. Kisojen ajan saatiin nautiskella helteestä sekä viilettää rataa myös vesisateessa, onneksi sade yllätti vasta Nadin ratojen jälkeen.

Nadi hoiti tänään palkinnot kotiin, jälleen! Minun pieni rääpäle on ilmeisesti nyt löytänyt tekemisen meiningin tähän lajiin pitkän, pitkän motivaation etsimisen jälkeen.
Nadin olin ilmoittanut vain kahdelle radalle koska hyppyradoille en sen kanssa ainakaan toistaiseksi halua, siellä on tiukemmat ihanneajatkin ja muutenkin tekee tiukkaa ehtiä ihanneaikoihin. Kaksi rataa on Nadille tarpeeksi pitämään motivaation yllä.
Ihanneaikaan ei ensimmäisellä radallakaan ehditty, mutta 1,5 sekuntia yliaikaa muutoin puhtaalla ratasuorituksella riitti tänään sijaan 2! Huikeeta! Nadin vauhdilla ei kolmosissa ihan joka päivä palkintopallilla seisoskella. :) yliaika ei muutenkaan jäänyt harmittamaan, koska koira kuitenkin yritti parhaansa vähän hitaasta lähdöstä huolimatta.

Medien rataantutustumisessa tajusin että jalkani ovat ihan muussina, niitä särki enkä meinannut jaksaa kävellä rataa ollenkaan lävitse. Helle, viimeaikojen juoksulenkit ja unohtunut aamupala taisi tehdä tehtävänsä.. Noh, koetin juoda ja venytellä ja kykenin lopulta ihan juoksemaankin radalla. Tinkan kanssa ensimmäinen rata hajosi kuitenkin kepeillä.. Luotin siihen että koira menee kepit itsenäisesti ja irtosin sivulle vähän liikaa, luultavasti käännyin jo seuraavan esteen (putken) suuntaan liian aikasin jolloin koira jätti kaksi viimeistä keppiä pujottelematta. No, tuo olikin meille haastavampi puoli, mutta koetin pitää asian pois mielestäni ja luottaa koiran osaamiseen.. Tuttuun tapaan koko pakka hajosi yhdestä virheestä ja loppuradan koira ampuili mihin sattuu kun en vain ollut oikeassa paikassa ja ohjailin laiskasti ja huolimattomasti, tuloksena HYL.

Toisessa rataantutustumisessa omatkin jalat oli jo toimivat, Nadin rata meni puomin alastulon kontaktia lukuunottamatta puhtaasti! Pikkuneiti pelasteli ohjaajan huolimattomia ja myöhäisiä ohjauksia hienosti ja suoritti jälleen radan ihan kivalla draivilla. Noh, tällä radalla saatiin yliaikaa sitten sen puomi vitosen lisäksi yli kolme sekuntia.. Hitaan lähdön lisäksi huonojen ohjausten takia tulleet isot kaarteet näkyi suoritusajassa. Silti tuokin tulos ylsi sijalle 5! Ei ollenkaan pöllömpi päivä Nadilla. Aiotaan kisata jatkossakin! ;)

Ohjaaja kävi hitaalla jo hitaan koiran kanssa, niin voi vaan kuvitella miten käy tuollaista salaman nopeasti liikkuvaa eläintä ohjatessa.. Ei mennyt ihan nappiin loputkaan radat. Toisella radalla yritin nakata koiran takaakierrolle hypyllä nro.2.. Oma kroppa ei tainnut olla mukana ohjauksessa yhtään, koira painatti täysiä kakkosesteen ohi ja siitä takana olevalle hypylle -> HYL. Yritin jatkaa, mutta lopetin parin esteen jälkeen puomin kontaktille.
Viimeisen radan alku meni kivasti ja selvittiin esteelle nro. 10 saakka.. Sain koiran hakemaan kepit hienosti ja itsenäisesti vauhdikkaan suoran jälkeen ja onnistuin vielä takaaleikkaamaan kepeille.. Lopulta mokattiin kepit täsmälleen samaan paikkaan kuin eka radalla. Yritin korjata ja jatkaa, mutta eihän siitä enää mitään tullut... Tuttu tulos; HYL.

Nyt jäin sitten pähkäilemään onko parempi vain pitää Tinkan kanssa kunnon kisatauko ja keskittyä pelkästään treenaamiseen vaiko jatkaa kisaamista. Suurin haaste kuitenkin taitaa edelleen olla se että koira on kisatilanteessa täysin erilainen kuin treeneissä. Kierrokset nousee kisoissa aivan tappiin ja itse hermostun siihen hästäämiseen ennen kuin radalle ehditään.. Ensiviikolla vielä perjantaina startataan joka tapauksessa ja sen jälkeen aletaan pohtimaan tulevaisuuden kuvioita.

Lili ja Ässä tuli kannustamaan kisoihin ja Lili pääsikin tyttöjen seuraksi prinsessahäkkiin pitämään sadetta. Ässää ei huolittu, tää häkki on tytöille!

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti