torstai 3. heinäkuuta 2014

Epikset ja omatoimi treenailua

Ollaan laiskoteltu vähän kaiken suhteen viimeaikoina. Juhannuksena käytiin viikonlopun mittainen pikavisiitti minun vanhempien luona Kainuussa jonka vuoksi jätettiin kevätkauden viimeiset treenit välistä. Tekee hyvää sekä Tinkalle että minulle pitää pientä breikkiä ohjatuista treeneistä.
Jotta ei ihan kokonaan juotuisi viettämään juhannusta ilman agia, otettiin mukaan Tinkan joskus keväällä kisoista voittama Royal Caninin pieni putki. Sitä rallateltiin juhannuksen aikana useampaankin otteeseen ja taisipa putkessa ryömiä myös siskon lapset sekä mummo. :) Tässä muutama kuva meidän juhannuksen vietosta:

Minean ja Nadin kanssa keinumassa
Vesisotaa paljussa
Ystävä <3

Viime viikolla käytiin Tinkan kanssa harjoittelemassa kisatilannetta epiksissä Purinalla. Kisoihin lähdön keksin viime hetkellä, joten ehdin juuri ja juuri ilmoittautumaan ennen medien alkua. Rataantutustumisen jälkeen hain koiran autosta, käytiin kävelyllä, treenattiin kontaktiesteitä lämppäpaikalla ja lopuksi mentiin lähelle rataa istumaan ja odottamaan vuoroa. Koiran kierrokset nousi jälleen ihan taivaisiin kun näki muita koiria radalla. Malttoi olla hiljaa ja huutamatta ainoastaan sen hetken kun leikitin sitä lelulla. Koetin kaikesta huolimatta pitää omat hermoni kurissa vaikka se ei ihan helppoa olekkaan kun koira kiljuu ja repii hihnassa jokaiseen ilmansuuntaan.
Ensimmäinen startti onnistui A:n kontaktia lukuunottamatta suhteellisen kivasti. Paikoin koira tuntui vähän jopa hitaalta, johtui ehkä siitä että otin sitä esteiden jälkeen liikaa haltuun? Hermojen kurissa pitämisen lisäksi otin siis tavoitteeksi kunnolliset kontaktit ja sen että pakka pysyisi kasassa koko ratasuorituksen ajan. Ihan ei 100%:sti tavoitteissa onnistuttu, mutta hienosti me kuitenkin vedettiin.
Keinu oli vähän pettymys, sen mokasin itse. Karjuin koiralle SEIS aivan liian aikaisin ja neiti jäi kieppumaan keinun puoliväliin, tämä vei ylimääräistä aikaa radalla.
Tämä suoritus riitti medi kisaavissa sijalle 3, joten saatiin siis palkintojakin kotiinviemisiksi vaikkei
ihan nappisuoritus ollutkaan. Sijoille 1 ja 2 kiilasi oman seuran nopeat sheltit, joten hieno I-HAH edustus oli palkinnoilla näissä epiksissä.
Toinen startti ei sitten mennyt yhtään niin puhtaasti kuin ensimmäinen, koira varasti ensimmäiseltä puomin kontaktilta suoraan edessä näkyvään putkeen, joten HYL sieltä napsahti, suoritettiin kuitenkin vielä rata loppuun. Tuolla radalla positiivista oli Tinkan VAUHTI, tosin kuulolla ei sitten oltu senkään vertaa.

Tässä vielä videomatskua ensimmäisestä startista:

Episten jälkeen suunnattiin Sinin & koirien kanssa Haltialaan metsälenkille. Voi sitä riemun määrää kun tämä neljän koiran jengi pääsi taas porukalla rallattelemaan.


Viime lauantaina herättiin aamulla Tinkan kanssa katsomaan agilitya telkkarista! Vuorossa oli MM-karsinnat omalta kotisohvalta. Viritin livestreamin näkymään iPad-AppleTV-virityksen kautta telkkariin. Oli kerrassaan mahtavaa seurata huippu-agilitya omalta sohvalta koirat kainalossa, Tinka tosin valtasi välillä eturivin paikat ja tuijotti kavereita nenä kiinni TV ruudussa.
Katselun omasta Tv:stä kruunasi se että samalla pystyi seuraamaan tuloksia Surfacen kautta sekä Facebookkaamaan kännykällä (I-Hahilla oli oma tapahtumansa netissä tähän hommaan!), kätevää tämä nykyaika. :) 


Eilen oli vuorossa Min Pin treenit ja koska Anne on kesätauolla, treenailtiin omatoimisesti. Rakennettiin hieman mukaillen FAO-rata (lähtö ja maalihypyt jöi tilanpuutteen vuoksi pois ja muutamat estevälit mahtoi olla hieman lyhyemmät kuin piirustuksessa).


Tein treenin molempien koirien kanssa. Aloitin treenaamisen Tinkan kanssa joka kulkikin aika mainiosti. Oli kiva tehdä sen kanssa helppoa rataa ja saada onnistumisia. Radalla oli meille muutama haastava kohta. Epäilin mm. 10 esteen takaakierron onnistumista, tai lähinnä sitä miten pääsen irtoamaan ajoissa esteeltä seuraavalle. Saatiin tämä kohta yllätyksekseni onnistumaan joka yrityksellä. Kepeille treenasin takaaleikkausta joka myös onnistui kaikilla yrittämillä. Alkaa näyttää sille ettei meillä enää ole ongelmaa toisellakaan puolella keppejä, jee! 

Tässä Tinkan yksi yritys videoituna. Ei tosin ole yrityksistä onnistunein, mutta hyviä pätkiä löytyy tästäkin.



Tässä videoituna Nadin treenipätkä. Nappula meni tuttuun varmaan tapaansa puhdasta rataa. Vähän se näyttää turhan hitaalle varsinkin ensimmäisillä esteillä, mutta pääasia ettei nenä käynyt maassa kertaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti