perjantai 9. toukokuuta 2014

Ensimmäinen blogi postaus

Vihdoin sain aikaan sen mitä olen jo pitkään mietiskellyt, oma blogi. :) Välillä tuntuu että postailen Facebookkiin tarinaa ja videoita agilitystä agilityn jälkeen, joten säästellään naamakirja kavereita sen verran että avaudun agility ajatuksistani tästä eteenpäin enemmän tänne. Toimittakoon tämä blogi sitten samalla treenipäiväkirjan virkaa myös ihan itselle.

Agility vie blogissani varmasti suurimman huomion, mutta joskus saatan kirjotella myös muista mulle rakkaista jutuista, kuten tällä hetkellä tomaateista, chileistä tai yrteistä, jotka odottelee kesää ja parvekkeelle pääsyä.
Myös rakas geelikynsi harrastukseni saattaa joskus saada osansa tämän blogin postauksissa. :)

Mikäs olisikaan sen parempi ajankohta aloittaa blogin kirjoittaminen, kuin uuden treenikauden alku.
Viime viikko pidettiin treeneistä taukoa ja tällä viikolla aloitettiin taas treenaaminen uusissa kesän treeniryhmissä.

Maanantai illat menee koulutellen I-Hah:n jatko ja ratavalmiit -ryhmiä Kivikossa, ensimmäinen treenikerta meni tutustuessa uusiin koirakoihin ja kiva koulutuskesä on varmasti tulossa.
Kouluttamisen  jälkeen jäätiin Paulan ja koirien kanssa tekemään vähän omatoimitreeniä. Nadi pääsi ensimmäistä kertaa kokeilemaan agilityä Kivikon uudella pohjalla ja kulkikin melko vauhdikkaasti & hyvällä draivilla. Tinkan kanssa tehtiin pientä treeniä kontakteilla jotka on viime aikoina kolmosissa hätiköinnin tuloksena alkanut lipsumaan sekä keppejä meille vaikealta puolen.

Keskiviikkona alkoi myös odotetut Min Pin Tiimin treenit Vuokkoset Areenalla Ojangossa. Keskiviikkoisin ei tarvitse kesän ajan ohjelmaa miettiä, kun illat menee harrastuksen parissa. Sain Saviojan Annen treeneistä paikan molemmille koirille ja omien koirien treenivuorojen välissä ehdin joko kahvitella, lenkkeillä tai kouluttaa muita ryhmiä. :)
Tinkan treenit sujui alkuun vähän tahmeasti, neiti pudotteli rimoja (ei yhtään normaalia), perseili A:n kontaktilla ja keinukin meni hitaasti. Itse olin ohjauksien kanssa myöhässä eikä alkuun tuntunut yhteistä säveltä löytyvän. Lopuksi saatiin kuitenkin ihan kivojakin pätkiä aikaan ja kepit onnistui radan osana vaikealtakin puolen.
Nadi sen sijaan yllätti treenillänsä positiivisesti! Vauhtia oli kivasti ja tehtiin ohjauksia joita ei oltu ikinä ennen harjoiteltu ja joiden en Nadin kanssa uskonut toimivan. Kai senkin kanssa pitäisi jo johonkin kisoihin uskaltautua kun treenit on viime aikoina mennyt sen verran mallikkaasti.

Torstai on tänä kesänä meidän kouluttajatreenipäivä. Koko päivän tuli vettä taivaan täydeltä ja sitä uhmaten lähdettiin Tinkan kanssa Kivikkoon. Koira ei ole sokerista mutta minä olen. Onneksi sade loppui kun päästiin Kivikkoon, tosin kylmä siellä oli joka tapauksessa.
Kouluttajatreeneissä meitä kouluttaa Helena Tiainen, joka olikin suunnitellut kivan ja vauhdikkaan treenin. Helpot treeniradat joissa on vauhtia ja muutama käännös, tuleekin minulle ja Tinkalle tässä vaiheessa tarpeeseen. Talvi tahkottiin meille vaikeita ratoja, joten kunnon ratatreenin tekeminen on jäänyt vähiin.
Jälleen kerran Tinka kokeili mun hermoja A:n kontaktilla. Tietää kyllä mihin tulee pysähtyä, mutta ei radan osana tehtynä enää malta pysähtyä (oma mokani). Nyt otetaan kunnon tehokuuri jotta saadaan kontaktit taas kuntoon! Muutoin oli kyllä kiva ja vauhdikas treeni, siihen nähden että ohjaaja ainakin oli ihan jäässä.

Nyt laiskotellaan viikonloppu ja ensiviikolla taas uudet haasteet. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti