perjantai 30. toukokuuta 2014

Nadi SM-joukkueen varakoiraksi!

Viime postauksessa unohtuikin mainita että Nadi valittiin Min Pin Tiimin SM-joukkueeseen varakoiraksi! Aika kiva että meidän osaamiseen luotetaan näin paljon vaikkei kisanäyttöjä juurikaan ole. Tosin ollaanhan me nollat napattu niistä molemmista kisoista missä on tämän vuoden puolella käyty. ;)
Tinkan joukkuehaaveet sen sijaan kaatui siihen ettei SBCAK:lle saatu kerättyä tarpeeksi kolmosluokan medi koiria jotta joukkue olisi saatu kasaan. Oman seuran joukkueeseen ei vielä tänä vuonna rahkeet riittäneet.

Keskiviikkona käytiin taas treenailemassa Min Pin porukalla. Tällä kertaa lyhensin omaa treeniaikaani kolmesta tunnista tuntiin ja poissaolojen vuoksi koetin treenaamista molempien koirien kanssa samassa ryhmässä. Rataantutustumisessa mietin kuviot vain Nadin kannalta enkä vielä siinä vaiheessa juurikaan pohtinut kuinka Tinkaa aion ohjata. Annea oli jälleen tuurailemassa Marjo, joka kehittelikin aika kivat kiemurat radalle.
Nadille haasteena oli esteelle nro. 2 vienti. Marjo istui kakkos putken vierellä ja aina kun koetin viedä Nadin putkelle, sen piti ensin käydä haukkumassa kouluttajalle. :) Tämä haaste kun selvitettiin, saatiin rata aikalailla sujuvasti nollana lävitse. Vauhtia oli jälleen mukavasti ja Marjo sanoikin ettei siinä juuri parannettavaa löytynyt (radalla oli mm. pimeään putkikulmaan vientejä, päällejuoksua ja monta sujuvaa persjättöä). Lähdettiinkin sitten seuraavalla kierroksella kokeilemaan meille hieman haastavampia ohjauskuvioita, kokeiltiin mm. takaaleikkausta kahden putken väliselle hypylle, saatiin se onnistumaan, tosin minun oma ajoitus vähän tökki siinä kohtaa, mutta silti olen tyytyväinen että Nadi ylipäänsä lähti siihen ohjaukseen. Toisella radalla Nadi loikkasi A:n kontaktin aika huolella, joten kontaktien kanssa koetan taas Nadinkin kanssa skarpata.
Haastavaa Nadille kontakteissa on se, että jos radan osana lähden pysäyttämään, se ei jatka rataa enää yhtä innokkaasti, vaan saattaa jäädä nuuhkimaan kontaktille. Tähän saakka ollaan menty vähän vaihtelevilla menetelmillä, joka ei tietenkään ole mitenkään hyvä/järkevä ratkaisu.

Tinkan treeniin olen myös tyytyväinen, sain jälleen hienoja neuvoja Marjolta siihen mihin asioihin Tinkan kanssa treenatessa kannattaa ennenkaikkea keskittyä. Myös Marjo on huomioinut Tinkan "pituushyppelyn" sekä kontaktilla hidastelun mikäli itse jään jälkeen. Tinkan laakean hyppytyylin kanssa olenkin tehnyt töitä viime syksystä alkaen ja yksittäisiä esteitä se kykeneekin suorittamaan hienosti, sen sijaan radan osana vauhdin tullessa kuvioihin hypyt tuppaavat valahtamaan turhan pitkäksi. Aika loputon suo saada tuo ongelma selätettyä, mutta me yritetään parhaamme. :)
Tässä treenissä taas huomasi kuinka edelleen ohjaan Tinkaa liian paljon samalla tyylillä kuin Nadia; pari kertaa koira hyppäsi takaakierron/valssin jälkeen jaloille kun en anna koiralle tarpeeksi tilaa ja menen itse heilumaan liian lähelle estettä. Koetan parhaani mukaan takoa itselle päähäni että luota siihen koiraan, kyllä se sinne menee! :)

Eilen käytiin jälleen Kivikossa treenaamassa, pitkästä aikaa meinasin jättää treenit väliin huonon ilman vuoksi, sekä siksi että etukäteen lähetetty ratapiirros näytti yksinkertaisesti niin haastavalle että jo etukäteen mietin sitä turhautumisen tunnetta kun epäonnistutaan.
Kaikesta huolimatta pakkasin koirat autoon ja lähdin treenaamaan, ONNEKSI!
Vaikeasta radasta huolimatta saatiin aika onnistuneitakin pätkiä aikaan. Helenaa oli tuuraamassa Korhosen Maiju joka onkin meille tuttu kouluttaja viime talven Niinun tuuraajaana.
Suurimmaksi haasteeksi eilen osoittautui vaikea kepeille vienti, Tinka oli yksinkertaisesti päättänyt mennä seuraavalle putkelle.. Jälkeenpäin ajateltuna persjättö keppejä edeltävän putken jälkeen sekä takaaleikkaus kepeille olisi varmasti ollut meille helpoin tie ratkaista tuo kohta.
Lisäksi painittiin välistävedon kanssa, johon en millään meinannut saada toimivaa ohjausta aikaan. Pää ei vain toiminut ja joka kerta peruutin pylly edellä yrittäen vetää koiraa mukaani, ei toiminut! Ratkaisu oli pieni pysähdys peruutuksen sijaan.
Kolmen takaakierron pätkä sen sijaan meni radan osana aivan yli odotusten, videolta näkeekin kun huudetaan Maijun kanssa kilpaa. :)
Lopuksi kellotettiin kahden putken välisen hypyn ohjaus (videolla kaksi viimeistä radan suoritusta). Yllätyksekseni tuo siivekkeen ympäri kiertäminen olikin nopeampi, vaikka olisin luullut toisin.


Tässä video eilisistä treeneistä:Nyt odotellaan sitten uudestaan kesän tuloa, tämä toinen harrastukseni odottelee kesää&aurinkoa ehkä vielä enemmän kuin minä ja koirat yhteensä. Kuvassa mm. chiliä, tomaattia, kuukausimansikkaa, tilliä, persiljaa, oreganoa, lehtisalaattia ja basilikaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti