keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Nappulalle Aginolla

Nyt on taas treenattu ja kisattu ja vietetty kiireistä agilityelämää.

Viime viikon Min Pin treeneissä treenasin itse vain Tinkan kanssa. Sain Nadille lainakartturin Min Pin Teamin omiin kisoihin jonka vuoksi Katri treenasi Nadin kanssa. Yllätyin että Nadi ylipäänsä lähti lainaohjaajan mukaan. Jonkin verran se etsi äitiä radan reunalta, mutta katosin ulos jonka jälkeen treeni sujui jo vähän paremmin.

Tinkan treeni sen sijaan onnistui yli odotusten, radalla oli meille vaikeita välistävetoja jotka saatiin sujumaan yllättävän hienosti, lisäksi kaikki kontaktit meni täydellisesti, hieno pieni musta kiiturini. <3

Treeneissä juhlittiin tällä kertaa koirakavereiden synttäreitä sekä valioitumisia, joten tarjoilut oli jälleen sen mukaiset. :)

Torstaina tultiinkin sitten taas ryminällä alas kun Kivikon kouluttaja treeeneissä ei tuntunut mikään onnistuvan. Kaikki ne asiat mitkä normaalisti on meille helppoja, ei sujuneet yhtään ja toisaalta sitten koira irtoili sellaisissa paikoissa missä en todellakaan osannut moista odottaa. Helle saattoi olla toki osasyynä omituiseen treeniin. Me ei juurikaan olla helteessä agiliidelty. Tehtiin Tinkan kanssa vain yhtä treenipätkää ja jätettiin toinen treenipätkä suosiolla yrittämättä, kun ensimmäisessäkin oli meille haastetta. Hauskaa olikin että aiemmalla viikolla tuskastelin kylmyyttä kun kaulahuivi jäi kotiin ja näissä treeneissä huolena oli kuinka koira pärjää siellä kuumuudessa. Suomen kesä. <3

Perjantai iltana mentiin valmistelemaan Min Pin Teamin ensimmäisiä omia agility kisoja ja kisapaikalle raahauduttiin koirien kanssa heti lauantai aamuna aikaisin. Ensimmäinen startti meni Tinkan kanssa lähinnä harjoitellessa. Otettiin taas virhe kepeiltä jonka vuoksi Tinka tuttuun tapaansa lähti pujottelemaan takaisin päin "Kyl mä tän äiti osaan" -asenteella ja HYL sieltä sitten napsahti. Kasasin kuitenkin oman pääni ja pysyin päätöksissäni että teen radan loppuun vaikka mokaillaankin.

Toisella radalla päästiin sitten näyttämään mitä me oikeasti osataan! Rata tuntui kertakaikkisen sujuvalta, oli siellä toki pari kohtaa missä olisi vielä saanut vähän mutkia pienemmäksi. Täytyy olla tyytyväinen että saatiin niinkin ehjä rata, kun Tinka-possu varasti lähdössä. Tein kuitenkin kunnon virheen vasta viimeisen hypyn jälkeen; aloin hurramaan onnistunutta suoritusta ja niinhän se viimeinen rima sieltä tipahti. :) Noh, virheistä oppii, toivottavasti!

 
 
Viimeisellä radalla olin tiukkana lähdössä ja jouduin pari kertaa komentamaan koiraa maahan, pitää olla nyt tarkkana näiden lähtöjen kanssa ettei koira ala joka lähdössä irtoilemaan omia aikojaan. Tehtiin sitten radan osana yksi ylimääräinen putki jonka vuoksi tuloksena HYL. Joka tapauksessa kisapäivän tavoitteet täyttyi hienosti. Tavoitteena oli kolme rataa loppuun saakka ja niinhän me ne rallateltiin ja pidettiin hauskaa.
 
Tinkan ratojen jälkeen siirryin itse töihin ja oli Nadin vuoro kisata. Harmi vaan Nadi ei tuntunut olevan lainakartturista kovinkaan mielissään eikä yhteistyö pelannut ihan suunnitellusti. Toki matkaan mahtui myös upeita pätkiäkin joissa koira oikeasti liikkui ja teki töitä, mutta välillä se lähti haahuilemaan ihan omille teilleen. Kahden HYL radan jälkeen päätettiin tehdä ohjaajan vaihdos, joka kannatti. Nadi oli minien viimeisenä starttaava koira ja niinhän me käytiin tekemässä hieno ja sujuva nollarata sijoituksella 7! Suuret kiitokset kuitenkin lainaohjaajalle, upeasti te veditte siihen nähden ettei Nadi ole ikinä aiemmin mennyt kenenkään muun kuin minun kanssa.
 
Lähes 12 tuntia kisoissa vei voimat ja kotiin tullessa nukahdinkin mun oman pienen kesäyksiön sohvalle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti