perjantai 16. toukokuuta 2014

Positiivisen fiiliksen agia

Agilitypainotteinen alkuviikko alkaa olla taas paketissa. Viikonloppuna pidettiin pitkästä aikaa täysin vapaata harrastuksista ja se tuli tarpeeseen. :) Ehdittiin ulkoilla kavereiden kanssa Keravan metsikössä ja käytiin yökyläilemässä Lahdessa. Hieman piti taas Tinkan paimennustaitojaan siskon koiraan koettaa, mutta muutoin selvittiin ilman suurempia yhteenottoja. Nämä kaksi "arkajalkaa" pelkäävät toinen toistaan joten joskus niillä meinaa varsinkin sisätiloissa mennä vähän rähinäksi. Tinkan paimennusvietti tulee esille kun se vie tuon "mustan lampaan" aina paimentaen nurkkaan.

Maanantai ilta meni taas koulutellessa Kivikossa, tällä kertaa omat koirat ei päässeet tekemään yhtään estettä, hyvä välillä näin. Käytiin kuitenkin ilta myöhään vielä kävelyllä kentän ympäristössä, hyvä treenata siellä liikkumista niin ettei joka kerta mennäkään kentälle treenailemaan. Tinkalla kun varsinkin meinaa kierrokset nousta heti parkkipaikalla.

Iltalenkillä KivikossaÄssän kanssa Orimattilassa
Tiistaina tuli taas todettua olevansa jonkin sortin tosiharrastaja. :) Tarjolla olisi ollut ilmaista skumppaa ja hyvää livemusiikkia, vaan mitä tekee Maria. Istuin ruuhkassa 1h45min jotta ehdin ajoissa töistä kotiin ja siitä suoraan Orimattilaan kannustamaan kaveria koiransa kanssa kisoihin. Kisathan oli siis pihalla, vettä tuli taivaalta ja kylmäkin oli. Omat koirat jäi kotiin lämpimään nauttimaan lihaisia luitaan. Onneksi Sinin auton takakontista löytyi sadetakki, joten pärjäsin siellä sateessa aika kivuttomasti. Menestystä ei näistä kisoista kavereille irronnut, mutta tyytyväinen tuloksiin voi olla kun Lili viiletti radalla sellaista vauhtia jota en ole ennen edes nähnyt vaikka samassa treeniporukassa ollaan viime talvi treenailtu ja yhteisiä kisareissuja tehty. Nyt vaan nenät kohti uusia kisoja samalla vauhdilla niin hyvä tulee! Kotiin tullessa käytiin vielä koko koiralauman kanssa pieni lenkki metsässä jotta koko porukka pääsi vähän viilettämään irti. Ässä alkaa olla kohta Tinkan kokoinen BC pentu, joten pystyy jo ihan kivasti juoksuleikkejäkin leikkimään.

Keskiviikkona oli taas Min Pin Tiimiläisten agi-iltamat Vuokkosilla. Annea oli tuuraamassa Marjo joka olikin keksinyt aika kivan ja haastavan treeniradan. Nadin kanssa treeni sujui taas todella hienosti, tosin lopussa kun alettiin hiomaan pakkovalssia jota en edes itse osannut/ymmärtänyt siihen paikkaan, loppui Nadinkin vauhti ja tekemisen meininki. Tinkan kanssa oli muutamia ongelmia. Esimerkiksi takaakierto vasemmalta puolen oli meille hankala, tätä täytyykin treenata. Kontaktitreenit on sen sijaan ollut hyödyllisiä, koska neiti suoritti puomin radan osana ihan täydellisesti ja pysähtyi juuri oikeaan paikkaan. Kepeille tehtiin myös hieno takaaleikkaus, vaikka keppikulma oli vaikea, tähän olen eri tyytyväinen. Sen sijaan sama pakkovalssihässäkkä ei toiminut Tinkankaan kanssa mikä oli ongelmallinen Nadin kanssa. Ongelma taisi siis olla pelkästään minulla.
Harmi kun kummankaan treeniä ei tullut otettua videolle.

Tänään oli jälleen vuorossa kouluttajien treenit Kivikossa, kerrankin paistoi aurinko kun kotoa lähdin, mutta silti meinasin paleltua kentälle. Treeneihin mennessä tuntui että kaikki kiukuttaa. Helena olikin keksinyt kivan idean päästä meidän fiiliksistä kärryille ja antoi jokaiselle 10 lappua, niitä piti sitten laittaa taskuihin siinä suhteessa millä fiiliksellä oli treenien alussa; laitoin oikeaan taskuun 7 lappua (positiivinen fiilis) ja vasempaan taskuun 3 lappua (negatiivinen fiilis).. Todellisuudessa sinne oikeaan taskuun olisi kuulunut varmaan isompikin läjä noista lapuista vielä siinä vaiheessa. ;)
Teemana oli tänään oli kontakti-putki erottelut ja mukava etenevä ratatreeni. Kontakti-putki erottelut tuli meille taas tarpeeseen, ne ei ole varmoja ja eipäs se puomi meinannut millään taaskaan onnistua kun putki oli niin kivasti siinä vieressä vetämässä. Sainkin hyviä vinkkejä tähän treeniin joita aion Tinkan kanssa treenata aina kun mahdollista. Tehtiin myös keinua jonka nopeampaan suoritukseen saatiin myös kullan arvoisia neuvoja.
Rata treeni sen sijaan oli meidän osalta ihan nappi suoritus. Oli kiva päästä tekemään rataa jossa pääsi menemään täysillä, mutta kuitenkin matkaan mahtui myös muutama haastava ohjauskin. Tästäkään ei ole videota, täytyykin skarpata treenien videoinnin kanssa tulevilla viikoilla.
Treenin lopuksi kaivoin oikeasta taskustani 9 lappua ja negatiiviselle puolelle jäi vain yksi lappunen, jonka jätin vasempaan taskuun ihan vain epäonnistuneiden putki-puomi erotteluiden vuoksi.

Loppukevennyksenä keväinen kuva meidän parvekkeelta tänään, kesää odotellessa. :)

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti