torstai 18. syyskuuta 2014

Taas palkinnoilla!

Eilen oli hyvin aikataulutettu keskiviikko ilta. Ajeltiin koirien kanssa ojankoon ja ennen treenejä kävin kyselemässä pihalla alkavien epiksien aikatauluja. Näytti sille että ehditään hyvin treenaamaan ennenkuin medi kisaavat aloittaa, joten ilmotin Tinkan kahteen epis starttiin.

Halusin päästä kokeilemaan kisaaamista treenien jälkeen, josko koiran kierrokset vähän edes laskisi.

Mentiin takaisin hallille ja tutustuttiin Annen suunnittelemiin kiemuroihin. Videota ei tullut taaskaan kuvattua joten tässä ratapiirroksena minun oma versio eilisestä treeniradasta, ei siis välttämättä ole täysin oikein.

Haasteeksi muodostui heti alussa hypyn 2 ohjaus. Pakkovalssi-jaakotus yhdistelmällä koira haki (ei yllätyksenä) keppien sijaan putkea, joten ohjasin koiran kakkos esteelle takaakierrolla. Ensimmäisillä yrittämillä koira tosin karkasi tuollakin ohjauksella hyppysistä ja ampaisi puomille. Sain kuitenkin viemällä vietyä sen lopulta kepeille (piti vaan itse olla HILJAA). Kepeille takaalekkasin jotta sain vitos putkelle varman ohjauksen. Seuraava haaste tuli esteestä 7. Tuota hiottiin jonkin aikaa. Ehdin kyllä hyvin juosta seiskan luo koiraa odottamaan, mutta oma sijainti ja ajoitus oli pielessä. Joko Tinka haki seiskan takaa, tai sitten tuli sen ohi, en vain osannut ajoittaa. Ohjauksen sain toimimaan kun sijoituin tarpeeksi kauas sivu suunnassa seiska hypyltä. Tuossa kohtaa piti muutenkin rauhoittaa oma meno, koska 7-8-9 esteet pystyin ohjaamaan lähes paikaltaan. 8 hypylle tein vastakäännöksen jotta koira ei karkaa putkelle, 9 esteellä kierrätin siivekkeen ja A-putki erottelussakaan ei ollut mitään ongelmia kun ehdin ohjaamaan huolella. Loppurata menikin varsin kivasti.

Heti oman vuoron jälkeen lähdettiinkin katsomaan josko ehdittäisiin vielä kisaamaan. Mini kisaavat olivat vielä radalla joten saatiin tarpeeseen tullut levähdystaukokin treenien jälkeen. Ohessa ratapiirros siltä pohjalta miten itse radan muistelen.

Ennen rataantutustumista ihmettelin radalla ollutta pöytää ja naureskelinkin että eipä olla syystä tai toisesta Tinkan kanssa KOSKAAN pöytää treenattu. Aloitettiin kisaaminenkin sopivasti vuoden vaihteessa, joten uusien sääntöjen myötä pöytää ei enää juurikaan kisoissa näe kun seuroilla ei ole sääntöjä täyttävää pöytää käytössään. Tuomarina toimi juuri MM-kisoista kotiutunut Sanna Lehtonen, joka kertoikin tuomarin puhuttelussa että pöytä on radalla vasta viimeisen hypyn jälkeen, jonka saa vapaaehtoisesti suorittaa, KIVAA. :)

Ennen ensimmäistä starttia koetin rauhoitella Tinkaa nameilla. Sainkin ihan kivan kontaktin koiraan vuoroa odotellessa. Lähdössä Tinka kuitenkin tajusi missä ollaan, mitä tultiin tekemään ja alkoi tärisemään. Meinasi jopa karata lähdöstä, mutta pysyin tiukkana ja karjuin napakasti "MAAHAN". Hyvin totteli. :)
Heti lähdössä oli meille haastava paikka, tiesin että jos Tinka ei ole kuulolla, se saattaa lähtöluvan saatua ampaista kumpaan vain päähän kolmos putkea, riippumatta siitä mihin koetan ohjata. Taisinkin jäädä varmistelemaan kakkos hyppyä liian kauaksi ja mikäli oikein muistan, niin kakkos hypyn rima taisi tipahtaa? Myös tuo kolmos putkelta kääntyminen oli juuri sellainen paikka missä meillä on treenattavaa, pitääkin vielä kysäistä katsomassa olleilta tutuilta miten tuo putkelta kääntyminen sujui, itse kun ei oikein muista oliko se hidas ja kääntyikö koira nätisti. Yritin kyllä omasta mielestäni käydä näyttämässä putken suulta että tänne ollaan menossa. Puomin kontaktin Tinka otti eka radalla hienosti! A:lta ehkä hieman varasti, tai sitten vaan itse jälleeen hätiköin vapautuksen kanssa. Myös keinu oli eka radalla mennyt Katrin kertoman mukaan hienosti, jes!  Jäin kuitenkin varmistelemaan keinua jonka vuoksi olin pahasti koiran perässä esteellä 14. Noiden takaa lähetysten kanssa olen vielä todella huono, en tiedä missä vaiheessa uskallan taas ottaa koiraa haltuun ettei se vaan kääntyisi liian aikaisin. Tinkakin oli sitä mieltä että nyt on lupa rallatella omatoimisesti ja ampaisikin 14 hypyn jälkeen renkaalle kun en ollut kertomassa mihin mennään. :) rallateltiin rata kuitenkin hienosti loppuun ja radan lopuksi käskin koiran vielä pöydälle, sinne se meni napottamaan! Olin kerrassaan yllättynyt! Ajattelin että se hyppää yli, tai korkeintaan koskee aiihen tassulla, parilla.. Mutta ei, hän hyppäsi pöydälle ja jäi siihen napottamaan kuin vanha tekijä. Fiksu koira. 

Toinen rata meni sitten nollana. Siitäkin huolimatta että koira kiljui ja huusi ennen radalle menoa ja namitkin se sylki suustaan, en saanut siihen juurikaan mitään kontaktia. Lähdössä se alkoi hiipimään useaan otteeseen, mutta en antanut varastaa. Kaunis se rata ei ollut, mutta nolla kuitenkin. Keinulla meni taas hiipiessä ylimääräistä aikaa ja 14 hypyn jälkeen Tinka yritti hakea samaa tuttua rengasta, mutta kiljumalla sain sen kääntymään juuri ennen rengasta ja vieläpä oikealle esteelle. Äärettömän tyytyväinen olen renkaan jälkeiseen persjättöön joka ainakin oman muistin mukaan meni aika mallikkaasti. Tuolla suorituksella päästiin sitten palkinnoillekkin, Tinka oli sijalla 2. Voittajalle ei hävitty muistaakseni sekuntiakaan, joten ylimääräiset mutkat kun saataisiin pois niin päästäis vielä joskus sille korkeimmallekkin palkintopallille. :)

Mitä tästä kisapäivästä opimme.. Sen että treenit ennen startteja ei laske kisakierroksia ja namitkaan starttia ennen ei toimi rauhoittamaan koiraa. Jatketaan harjoituksia. :)

Epikset oli ajoitettu kerrassaan mainiosti ajatellen minun omia treenejä. Kisojen jälkeen ehdin vielä kävelyttään Nadin ennen Nadin treenejä. :) Nadilla oli ihan mieletön into, meinasi alkuun jopa karata lähdöstä. Tällainen draivi kun olisi aina. Tehtiin siis samaa treenirataa kuin Tinkan kanssa aiemmin. Nadi kulki mainiosti ja päästiin jopa hiomaan muutamia kohtia eri ohjausvalinnoilla, yleensä Nadin into ei moisiin riitä. Lisäksi treenattiin viikonloppuna käyttöön otettuja juoksukontakteja. 

Oli kerrassaan loistava treeni ja epis ilta! Näillä eväillä viikonlopun kisoihin. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti