sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kisapäivä Järvenpäässä

Tänään käytiin Tinkan kanssa kisailemassa Järvenpäässä Keravan Agility Teamin järjestämissä kisoissa.

Kisapaikalle mennessä totesin kisojen olevan jo aika kiitettävästi aikataulusta jäljessä. Odottelua olikin lähes parin tunnin ajan ennen omaa rataantutustumista, kun muutenkin oltiin hyvissäajoin paikalla. Ystävä miehensä kanssa tuli ensikertaa kisakatsomoon, joten minien ajan koetin päivittää heille pikaisen agi infon että mistä lajissa/kisoissa on kyse.

Minien viilettäessä rataa tiesin että rata on täysin tehtävissä eikä radalla ole meille mahdottomia ansoja. Rataantutustumisen jälkeen hain koiran häkistä, tein muutamia lämppähyppyjä ja sainkin koiran kontaktin pidettyä kivasti yllä lähtöön saakka. Jes, huippua. Ensimmäistä kertaa koskaan tunsin olevani itse radalla RAUHALLINEN! Jotenkin saatiin siis molempien pääkopat keskittymistilaan ennen omaa vuoroa, harjoitus tekee näköjään mestarin. Oman tyhmän ohjausvalinnan vuoksi hyllytettiin rata kuitenkin kepeille ohjatessa. Otin muka varman päälle kun varmistelin ettei koira ampuisi keppien sijaan tyrkyllä olleseen putkeen, tämä ei kuitenkaan onnistunut suunnitellusti.. Seisoin ilmeisesti keppien edessä jonka vuoksi koira valitsi sen esteen minkä sattui näkemään. Neiti kävi viilettämässä yhden ylimääräisen hypyn jonka jälkeen jatkettiin tuomarin suunnittelemaa rataa. Olisin ehtinyt tehdä ennen keppejä vaikka mitä muuta, kunhan olisin vain antanut koiran rauhassa ja itsenäisesti hakea kepeille.. Virheistä oppii, toivottavasti. Harmi ettei tätä rataa ole videolla, muuten rata oli aika sujuvaa ja rentoa menoa. Kiitokset tuomarinsihteereille jotka olivat kirjanneet myös HYL lappuun suoritusajan, joka Tinkalla olisi riittänyt tuon yhden ylimääräisen hypynkin kanssa palkintosijoille.

Toista rataa odoteltiin taas parin tunnin ajan. Oli kylmä ja jalat alkoi puutua seisoskelusta. Hyppyrata oli kerrassaan mainio, tykkäsin paljon. Lähdettiin radalle taas rennoissa fiiliksissä ja yllättäen koirakin kykseni keskittymään. Tänään oli selkeästi hyvä päivä. Sain myös itse pidettyä rennon otteen kepeille saakka. Siellä jälleen sähelsin. Tinka osaa hakea avokulmatkin hienosti, mutta jostain syystä änkesin itseni taas liian lähelle soheltamaan. Kepeiltä kielto. Loppusuora vedettiin niin lujaa kuin jaloista päästiin, mutta tässä taas huomasi että eteenlähetyksissä on edelleen treenattavaa. Viimeisellä hypyllä koira meinasi tulla hypyn ohi/jaloille, mutta jollain keinolla sain sen vielä hyppäämään. Tämänkin radan suoritusaika olis riittänyt vaikka mihin. Alkaa olla jo liian tuttua nämä läheltä piti radat. :) nollat jäi siis edelleen odottelemaan, ensiviikolla taas uudet kisat ja koetetaan pitää sama rento meininki. Tältä radalta on videomateriaaliakin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti