keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kataisen Harrin koulutuksessa

Lauantaina oli ohjelmassa Min Pin Tiimin järjestämä Harri ja Sanna Kataisen koulutus. Tinkan kanssa päästiin Harrin koulutettavaksi. Tykkäsin paljon Harrin tyylistä kouluttaa ja lauantain jälkeen jäikin mieleen paljon opittuja asioita sekä uusia ajatuksia.

Rata oli 31 estettä pitkä, mutta en tutustunut siihen loppuun saakka, tiesin että jo alkupätkissä on meille tarpeeksi asioita hiottavana. Ensimmäinen treenipätkä Tinkan kanssa kului siihen että sain sen hypyltä 6 kääntymään 7 hypylle. Yllätyksekseni kyllä ehdin tuonne kutoselle ihan kivasti, mutta ohjaus oli silti myöhässä ja hyppy valahti pahasti kun koiralla oli vauhtia. Keskityttiin siihen ettei koira lähde hakemaan minun selän taakse, vaan tulee palkan luo eteen kun lähden kääntämään tuohon 6-7 väliin. Lopulta muutamalla yrityksellä saatiin koira kääntymään jo ihan kivasti. Seuraava suuri haaste oli seuraavassa treenipätkässä ja esteissä 12-13, johon Harri halusi meidän tekevän Japanilaisen (persjättö-persjättö). En meinannut osata ajoittaa tuota sitten millään, pää ja kädet vispaten yritin viilettää menemään mutta koira kulki ihan eri suuntaan kuin oli tarkotus, ihmekkös tuo kun ohjaajakin oli hukassa. Tämän kohdan Harri otti videolle ja hidastettuna katsottiin mitä teen väärin. Ja kas kummaa, tajusin heti mistä on kyse ja saatiin homma toimimaan. Aiemminkin olen tajunnut omia ohjausvirheitäni videolta katsottuna, mutta tämä oli eka kerta kun niitä käydään kouluttajan kanssa suoraan treenin yhteydessä lävitse ja ainakin itselleni tuo toimi hyvin.
Tuon Japanilaisen ansiosta oli edes joku mahdollisuus ehtiä ohjaamaan tuo putken jälkeinen hyppy nro 14. Siinä oli ihan samat haasteet kuin esteessä nro 6. Koiran hyppy vaan meinasi väkisin valahtaa liian pitkäksi jolloin sen saaminen seuraavalle takaakierrolle oli mahdotonta. Tämäkin saatiin hiomalla kuntoon. Tämän jälkeen alkoikin juoksurallatus, persjättöjä-persjättöjä-persjättöjä. KYLLÄ OLI KIVAA.
Viimeisen kisanomaisen radan jälkeen kouluttaja tulikin nakkaamaan ylä femman, sen verran vauhdikkaasti viiletettiin. Oma fiilis oli kerrassaan loistava, ihan mahti treenit.

Poissaolon vuoksi sain ostettua treenipaikan vielä Nadillekkin Harrin koulutettavaksi. Mikäli olisin tiennyt Nadin osallistumisesta aiemmin, olisin treenannut sen kanssa ensin, mutta koska tämä tuli yllätyksenä niin treenit meni toisin päin kuin olisin muutoin toiminut. Nadin kanssa rallateltiin ensimmäisellä yrittämällä esteelle 27 saakka, sen pidemmälle en ollut rataa opetellut. Muuten mentiin mallikkaasti Nappulan normaalia vauhtia, mutta puomin alastulolta otettiin virhe. Lopputreeni hiottiinkin juoksukontaktia puomille. Se tuli tarpeeseen. Sen verran pitkään ollaan Nadin kanssa tolskattu näitä kontakteja "ei millään"  tekniikalla. Muutamalla toistolla saatiin juoksukontakti homma jo kivalle alulle. Tästä on hyvä jatkaa.

Tässä vielä Tinkan muutama treenipätkä videoituna


Nyt jäädään sitten innolla odottelemaan tulevia kisoja. Mieleen jäi Harrin kommentit RENNOSTA ja RAUHALLISESTA koirasta.. Noiden sanojen mukaisen koiran kun saisin mukaan vielä kisoihinkin, niin hyvä tulee. Sunnuntaina päästään starttaamaan kahden startin verran Järvenpäässä ja viikon kuluttua kisaillaankin sitten Tinkan kanssa I-Hahin piirinmestaruus joukkueessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti