tiistai 16. syyskuuta 2014

Helenan treenit

Blogi ei meinaa pysyä treenitahdissa mukana, mutta päivitelläänpäs taas jotain viime aikojen treeneistä.

Viime viikolla keskityttiin treenaamiseen. Keskiviikkona oltiin tuttuun tapaan MinPin tiimin porukalla Annen koulutettavana molempien kanssa ja torstaina Tinkan kanssa Helenan treeneissä Kivikossa.

Helena mainitsi jo kauden alkaessa että treenien loputtua syksyllä kaikkien tulee osata putki-kontakti erottelut. Mietinkin ratapiirrosta katsellessa että luvattoman vähiin on kyseisen asian treenaamiset jäänyt, noinkohan Tinkan kanssa onnistutaan asia vielä oppimaan kesäkauden aikana. :) 
Ensimmäistä kertaa sain videolle Helenan treenit kun raahasin miehen mukaan treenikentälle. Alku sujui Tinkan kanssa yllättävänkin kivasti, mutta kuten arvata saattaa, ensimmäisellä yrittämällä vilahti puomin sijaan putkeen. Otettiin puomi pari kertaa paikaltaan, koiran tuli hakea este pelkällä käskyllä ja yllätykseksi Tinka tajusi homman idean parilla yrittämällä. Näillä kerroilla tosin puomin suoritus oli hidas kun itse jäin niin pahasti jälkeen, mutta tyytyväinen olen siihen että tuo erottelu onnistui. Saatiin homma sujumaan myös osana rataa johon olen äärettömän tyytyväinen. Radan osana puomin suorituskaan ei jäänyt himmailuksi, vaan Tinka veti puomin alastulolle saakka kivalla vauhdilla. 
Muutamia rimoja saatiin pudotettua radalla ohjaajan virheiden vuoksi, mutta nekin saatiin korjattua. Lopputreenistä Tinkalla ei enää onnistunut radan alkupätkä, en yksinkertaisesti saanut käännettyä sitä esteeltä 2 tarpeeksi tiukasti, neiti päätti hakea joka kerta kepeille. 
Kotiläksyksi Helenan parilta viime kerralta on tullut putkelta pois päin jatkamiset.. Kuten tässäkin videolla näkee, Tinka lähtee viimeisellä yrittämällä ensin väärään suuntaan ja tämän vuoksi vauhti hidastuu. Eka kerroilla toki kävin sen putkelta paremmin hakemassa, mutta ongelma huomattiin jo edellisen viikon treeneissä kun koiran olisi pitänyt oikeasti hakea putken "taakse". Tätä täytyy nyt treenata omatoimisesti ja hyvällä palkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti